Restauratieve tandheelkunde

Bij de restauratieve tandheelkunde wordt verloren tandweefsel herstelt of vervangen. Tandweefsel kan verloren gaan door tandbederf, of te wel gaatjes. De bacteriën in tandplaque produceren zuren die uw tanden kunnen aantasten. Wanneer dit proces zich lang genoeg afspeelt krijgt u een gaatje. Het is daarom van belang om dagelijks uw tanden te poetsen en ook tussen uw tanden en kiezen schoon te maken met behulp van floss, tandenstokers of ragers. Wanneer er toch tandweefsel verloren is gegaan, kunt u bij ons terecht op dit te herstellen. Wij zorgen ervoor dat uw gebit in de oorspronkelijke staat teruggebracht wordt. Zo voorkomt u ook toekomstige problemen aan uw gebit.

Behandelingsmogelijkheden

U kunt bij ons terecht voor verschillende behandelingen. Al deze mogelijkheden staan hier op een rij. Voor het maken van een afspraak voor een restauratieve behandeling kunt u ons bereiken via onze contactgegevens. Als u nog niet inschreven staat bij ons, kan dat hier. U krijgt zo spoedig mogelijk een welkomstbrief. Hierna kunt u contact met ons opnemen voor uw eerste afspraak.

Vullingen

Een vulling vervangt verloren tandweefsel met behulp van een vulmiddel. In onze praktijk gebruiken wij hiervoor composiet. Composiet heeft dezelfde kleur als een tand of kies. Er wordt dan ook tijdens uw behandeling gekeken welke kleur het beste bij uw gebit past. Zo komt de kleur van uw vulling overeen met uw tanden en kiezen.

Esthetische tandheelkunde

Het uiterlijk van uw gebit kunnen wij verfraaien door speciale hulpmiddelen. Er zijn verschillende mogelijkheden. Voor meer informatie kunt u hier klikken.

Kroon- en brugwerk

Een kroon of een brug kan een verloren of aangetaste tand of kies vervangen. De oorspronkelijke vorm en functie van de tand of kies wordt dan zo veel mogelijke benaderd. Deze vorm van restauratieve tandheelkunde kost wel meer tijd dan een vulling. U zal meerdere afspraken nodig hebben. Voor meer informatie kunt u hier klikken.

Implantologie

Wanneer een tand of kies verloren is gegaan, kan deze volledig vervangen worden door een implantaat. Uw nieuwe kunsttand voelt en ziet er uit als een echte natuurlijke tand. Voor meer informatie kunt u hier klikken.