Innovaties

Onze groepspraktijk tandheelkunde de Loten in Sneek kenmerkt zich door het aanbieden van moderne tandheelkunde voor iedereen. Dat wil zeggen een vakkundig en divers team wat op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen binnen de tandheelkunde. Dat gecombineerd met een op maat gemaakt behandelplan.
Daarnaast investeren wij in de nieuwste technieken voor betere, snellere en meer comfortabele behandelingen, zonder dat u dit terug ziet in de kosten. Beter voor u en voor ons!Quicksleeper

Computer gestuurde verdoving​

De plaatselijke verdoving kan als vervelend worden ervaren. Binnen onze tandartsenpraktijk maken we gebruik van een nieuwe computer gestuurde techniek van verdoven. De Quicksleeper biedt de mogelijkheid om een goede effectieve pijnloze verdoving te zetten met minder nabezwaren. Door middel van voorverdoving is een nagenoeg pijnloze verdoving te zetten. De verdoving is heel effectief, dus geen verdoofde tong of lip meer. Deze manier van verdoven wordt door veel patiënten als prettig ervaren in vergelijking met de gewone verdoving. Overigens is dit ook een hele goede optie voor het verdoven bij kinderen.
Wil u meer weten? Vraag het aan uw tandarts of neem contact op.

Waterlase

Laser tandheelkunde

Sinds een aantal jaar werken wij, met veel genoegen, met de Waterlase All-Tissue Laser. Onze tandartsen zijn speciaal opgeleid om deze laser te bedienen.
De laser is een aanvulling op de huidige traditionele technieken. In sommige gevallen kan de laser zelfs gebruikt worden in plaats van de traditionele boren. Het achterliggende mechanisme is de snel frequente laser impuls, deze is hoger dan dat zenuwen kunnen waarnemen. Hierdoor wordt de pijnprikkel niet doorgestuurd naar de hersenen.

Onze laserapparatuur is in te zetten bij: wortelkanaalbehandelingen, tandvleesziektes en correcties, schoonmaken van gaatjes, bleken, verdovingen, pijntherapie, lipband en tongriem correcties.https://vimeo.com/143936274

De voordelen op een rij:

1. Minder geluid tijdens behandeling
2. Minder vibrerend gevoel tijdens behandeling
3. Minder ongemak
4. Minder anesthesie nodig
5. Minder zwelling en ongemak na de behandeling

3D-scanner

Digitale tandheelkunde workflow

Ook in de tandheelkunde is de digitale revolutie volop aan de gang. Met behulp van onze 3D gebitsscanner kunnen we een digitale afdruk nemen van uw gebit. Dit vervangt in veel gevallen de traditionele afdruklepel. De scan wordt digitaal opgestuurd naar het tandtechnisch laboratorium waar het gewenste werkstuk wordt vervaardigd. Naast extra comfort is het makkelijker om uw 3D modellen op te slaan om zo de veranderingen over de tijd nog beter in de gaten te houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan slijtage.

Aligner

De onzichtbare beugel

De nieuwe ontwikkeling in de orthodontie is de onzichtbare beugel. Deze vervangt het traditionele slotjes systeem. Er zijn verschillende typen van clear aligners. De meest gangbare zijn harde doorzichtige bitjes die precies om je tanden en kiezen passen; deze dienen iedere 2 weken vervangen dienen te worden. Het is de bedoeling deze altijd te dragen, behalve tijdens het eten. Deze bitjes verschillen steeds iets van vorm richting de vooraf bepaalde eindstand zodat op deze manier tandverplaatsing wordt bereikt.
Sinds kort gebruiken wij ook een ander systeem waarbij tevens een uitneembaar systeem wordt gebruikt voor kleine correcties, welke tijd en geld bespaart.